Tips voor een onvergetelijk meiden feest

Het organiseren van een meiden feestje kan jij helemaal zelf! Met de juiste planning, creativiteit en een vleugje magie van Confetti per Mail kan je een echt leuk meiden feestje creëren dat nog lang zal worden herinnerd. In dit blog delen we allerlei tips, ideeën en inspiratie om van het verjaardagsfeest van je dochter een fantastisch succes te maken.  

meiden feest

Thema meiden feest

Een goed thema is de start van elk meiden feest en maakt het plannen van activiteiten en decoraties een stuk eenvoudiger. Ga samen met je dochter op zoek naar een thema dat past bij haar interesses en leeftijd. Populaire thema’s voor meisjes zijn bijvoorbeeld eenhoorns, zeemeerminnen en superheldinnen. Maar je kan ook een thema kiezen wat past bij haar favoriete televisieprogramma, YouTuber, of TikTokker.  Zodra jullie het thema hebben bepaald, kan je beginnen met het plannen van de details.  

Meiden activiteiten en spelletjes

Een succesvol kinderfeestje zit boordevol leuke activiteiten en spelletjes. Probeer een mix te vinden van creatieve activiteiten, actieve spelletjes en rustigere bezigheden. Voorbeelden van creatieve activiteiten zijn het versieren van cupcakes, het maken van sieraden, het beschilderen van gezichten. Tijdens actieve spelletjes zoals een speurtocht, een danswedstrijd, een modeshow of het maken van een TikTok, kunnen de meiden hun energie kwijt. 

Wil je extra gemak bij het organiseren van jullie onvergetelijke kinderfeestje? Kijk dan eens tussen onze kinderfeestjes van Confetti per Mail. Wij hebben diverse thema’s voor je uitgewerkt en je koopt ze al als compleet feestje voor 10 kinderen vanaf € 2 per kind.   

Zo hebben we een Toverdrank kinderfeestje waarbij de dames een echte toverdrank gaan brouwen. Ook is er een heus VriendenClub feest waarbij de meiden gaan ontdekken hoe goed ze elkaar kennen. Voor wat oudere meiden hebben we een fotochallenge, dit feest heet De VriendeBattle en kun je ook met een grote groep of zelfs de hele klas spelen.  Maar we hebben meer unieke spellen en kant en klare kinderfeestjes, kijk hieronder voor het volledige overzicht.     

Groep 1 t/m 3
2 t/m 10 kinderen
19,50
Per mail
groep 1 t/m 3

2 t/m 10 kinderen

€ 19,50

Benodigdheden per mail

Groep 3 t/m 8
3 t/m 10 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
groep 3 t/m 8

3 t/m 10 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Groep 3 t/m 6
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
groep 3 t/m 6

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 5
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail 

Vanaf groep 5
4 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

4 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 7
8 t/m 40 kinderen
24,50
Per mail
groep 7 t/m ...?

8 t/m 40 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 6
4 t/m 20 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
Vanaf groep 6

4 t/m 20 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Creëer de juiste sfeer op het meiden feest

Decoraties spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer voor het feestje. Kies decoraties die passen bij het gekozen thema en gebruik kleuren en materialen die de verbeelding van de kinderen prikkelen. Vaak is het leuk om drie kleuren te kiezen en daar alle decoraties op aan te passen. Denk aan ballonnen, slingers, tafelkleden, serviesgoed, banners en posters met afbeeldingen van eenhoorns, zeemeerminnen of een ander door jullie gekozen thema voor het meiden feest. Kijk hier voor inspiratie op het gebied van versiering. Vergeet ook niet om wat sfeervolle muziek op te zetten die past bij het feestthema.  

Traktaties en snacks voor meiden

Een feestje is niet compleet zonder lekkere traktaties. Bak cupcakes of koekjes in de vorm van kroontjes, sterren of andere passende vormen, en laat de kinderen ze versieren met glazuur, sprinkles en eetbare decoraties. Zorg ook voor gezellige gezonde snacks zoals fruit, groentesticks en eventueel mini-sandwiches om de energie van de kinderen op peil te houden. Voor drinken kan je limonade, smoothies of vruchtensap serveren in versierde bekers met rietjes.  Extra leuk is het om de randjes van de glazen een beetje nat te maken en daarna met suiker te versieren. 

kant en klaar kinderfeestje

De allerleukste kinderfeestjes voor thuis

draaiboek kinderfeestje de vriendenbattle

Leg mooie herinneringen vast

Zorg ervoor dat je voldoende foto’s maakt tijdens het feestje om de speciale momenten vast te leggen. Creëer een fotomoment met een DIY-fotobooth en voorzie deze van grappige props en accessoires die passen bij het feestthema.  Bekijk hier de leukste Foto booth accessoires.  Als bedankje voor de gasten kan je kleine goodiebags of traktaties maken, zoals snoepzakjes, stickers, bellenblaas of kleine speeltjes die passen bij het thema van het feestje. Kijk hier voor traktatie inspiratie  

Als jullie voor het fotochallenge kinderfeestje van Confetti per Mail zouden kiezen, maken de meiden super grappige foto opdrachten. Deze zijn natuurlijk supertof om als herinnering aan het feestje te hebben.   

Foto tip: Bij het VriendenClub kinderfeestje gaan de dames lachyoga doen. Ook dit is een top fotomoment!  

Maak het jezelf makkelijk met een feestpakket van Confetti per Mail

Natuurlijk kun je zelf spellen verzinnen voor jullie meiden feest. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij hebben voor kinderen vanaf 5 tot 13 jaar diverse unieke, betaalbare en kant en klare feestpakketten in verschillende thema’s voor je uitgewerkt. Je bestelt ze eenvoudig en al vanaf €19,50 voor een compleet feest. Sommige kinderfeestjes koop je digitaal. Je krijgt dan het feestpakket met draaiboek en bijlagen in je mailbox. Andere kinderfeestjes kun je zelfs al uitgeprint en met handige extra’s bestellen via een brievenbuspakketje. Alles gratis thuisgestuurd.  

Met Confetti per Mail wordt het organiseren van een meiden feest echt een feest

Met de juiste planning, creativiteit en een beetje Confetti per Mail kan je een meidenfeest thuis omtoveren tot een magische en onvergetelijke ervaring. Door een thema te kiezen dat aansluit bij de interesses van je dochter, leuke activiteiten te plannen, een betoverende sfeer te creëren en onvergetelijke herinneringen vast te leggen, kan je ervoor zorgen dat het feestje een succes wordt waar nog lang over nagepraat zal worden. Dus ga aan de slag en maak van het verjaardagsfeest van je dochter een dag om nooit te vergeten!  

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje