Leuk voor gezinnen!

Speurtocht voor thuis

whatsapp speurtocht
speurtocht met kinderen Whatsapp

Speurtocht:
De verdwijning van Lotje

De verdwijning van Lotje is een speurtocht die niet alleen als kinderfeestje kan worden ingezet, maar ook superleuk is om met je eigen gezin te doen. Of met de hele familie. Of met de buren, of met de BSO… Je snapt het wel;)

Tijdens De verdwijning van Lotje helpen de kinderen commissaris A.I. Ketsjoe bij het terugvinden van een verdwenen meisje. 

Via WhatsApp worden de kinderen bijgestaan door getuige Arno Niem, die informatie over de verdwijning heeft versleuteld. Zouden ze Lotje kunnen vinden…?

whatsapp speurtocht
speurtocht met kinderen Whatsapp

Bij dit spel krijg je van tevoren een duidelijk draaiboek, waarin je precies leest wat je moet voorbereiden. Tijdens de speurtocht hoef je zelf niet veel te doen: de kinderen krijgen uitleg via een speciale website en via hun WhatsApp-vriend Arno Niem. Zo kun je zelf lekker meegenieten!

Voor € 24,50 kun je deze speurtocht doen met maximaal 10 kinderen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

Je bestelt een spel 

Je ontvangt een compleet draaiboek per mail

Je geeft de datum door waarop jullie het spel willen spelen

Je krijgt een code voor de bijbehorende website.

Jullie kunnen gaan speuren!

De verdwijning van Lotje

De kinderen horen bij de start van het spel een oproep van de commissaris, die iedereen vraagt om te helpen zoeken naar een verdwenen meisje.

Getuige Arno Niem heeft informatie over de verdwijning. Hij wil deze informatie delen, maar alleen aan mensen die hij kan vertrouwen… Via WhatsApp mogen de kinderen contact met hem opnemen.

Arno Niem stuurt de kinderen van opdracht naar opdracht. Voor iedere juist uitgevoerde opdracht, krijgen ze een hint. Als alle hints verzameld zijn, kunnen de kinderen aan de commissaris laten weten waar hij Lotje moet gaan zoeken. 

kinderfeestje thuis

De opdrachten van Arno Niem zijn verstopt. Tijdens de voorbereiding bepaal jij zelf waar je deze gaat verstoppen. Dit kan in huis zijn, maar ook in een speeltuin, in een park of langs een wandelroute! In het draaiboek dat je ontvangt na bestelling, leggen we je alles hier over uit. 

Dit wil je misschien nog weten...

Praktisch

Dit spel is vooral leuk voor kinderen vanaf ongeveer groep 5. Het is handig als ze zelf redelijk kunnen lezen. 

Het spel is niet eng en de verdwijning van Lotje loopt goed af, maar als de kinderen zich echt gaan inleven in het contact met de anonieme getuige, kan dit een beetje spannend zijn. 

Dit spel is geschikt voor 1 tot 10 kinderen.

Dit spel kun je overal spelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het weer: in huis kan het net zo leuk worden! 

Hoe groot is de groep kinderen, verstop je de opdrachten in huis of langs een wandelroute, hoe snel gaan ze aan de slag na de uitleg van een opdracht, hoe snel hebben ze een opdracht door….? Een precieze indicatie geven is niet mogelijk. Wel kunnen we dit zeggen: andere groepen deden er tussen 1,5 en 3 uur over.
In het draaiboek vind je een overzicht van het spel stap-voor-stap, zodat je weet wat er nog komt en kunt inschatten of je ze wat extra pauze laat houden of achter de vodden aan gaat zitten 😉

Je krijgt in het draaiboek de optie om een extra helper in te schakelen. Deze helper kan het WhatsApp contact met de kinderen hebben als je geen gebruik wilt maken van onze WhatsApp-bot. Gebruik je de WhatsApp-bot? Dan heb je deze extra hulp niet nodig.

 • Duidelijk draaiboek met de voorbereidingen en uitleg opdrachten, via de mail
 • Een dag toegang tot bijbehorende website
 • Bijlagen om uit te printen (met 10 opdrachten om uit te knippen en een brief van Arno Niem)
 • Een dag gebruik van onze WhatsApp robot Arno Niem. Deze robot geeft uitgebreide antwoorden op berichten van de kinderen en begeleidt ze tijdens het spel.
 • WhatsApp script voor helpers, voor als je geen gebruik wilt maken van onze robot. Dit script kun je doorsturen aan degene die gaat appen met de kinderen. 
 • Sjabloon bijpassende uitnodiging, voor als je deze speurtocht als kinderfeestje wilt doen. 
 • Een laptop of tablet en printer
 • Een mobiele telefoon met internetverbinding en WhatsApp
 • 10 Enveloppen
 • Een bal of ballon
 • Een klein plastic zakje of washandje, gevuld met bijvoorbeeld ongekookte rijst of pasta

Dit lijstje en uitleg wat waarvoor nodig is, staat ook in het draaiboek. 

Ben jij ook enthousiast?

Spread the Confetti!

Wil je De verdwijning van Lotje dolgraag aan iemand anders laten zien? Klik op een van deze knoppen en spread the love.. uh, Confetti!

Je kunt het natuurlijk ook naar jezelf sturen om later makkelijk terug te vinden.