Confetti per Mail

Kant en klare kinderfeestjes voor thuis

Confetti per Mail

Gezinsactiviteiten

Speurtocht voor thuis

Op zoek naar Lotje, een gezellige speurtocht voor kinderen. Te spelen als kinderfeestje of gewoon met vriendjes of je gezin in het weekend of in de vakantie. 

**Inclusief WhatsApp contact.**

Over de speurtochten

Op zoek naar Lotje

Onze twee WhatApp speurtochten zijn geschikt als kinderfeestje, maar kunnen ook goed met een gezin gespeeld worden. Of met de hele familie. Of met de buren, of met de BSO… Je snapt het wel;)

Tijdens De Verdwijning van Lotje helpen de kinderen commissaris A.I. Ketsjoe bij het terugvinden van een verdwenen meisje. Deze speurtocht is geschikt als het merendeel van de kinderen 8 jaar of ouder is.

Tijdens De Zoektocht naar Lotje gaan de kinderen Lotje zoeken, die zich verstopt heeft in een huis. Deze speurtocht is geschikt als het merendeel van de kinderen 6 jaar of ouder is.

Via WhatsApp krijgen de kinderen steeds berichten met opdrachten. Lukt het ze om Lotje te vinden?

Praktisch

Over de speurtochten

De ideale leeftijd voor de Verdwijning van Lotje is voor kinderen vanaf ongeveer groep 5. Het is handig als ze zelf redelijk kunnen lezen. 

Het spel is niet eng en de Verdwijning van Lotje loopt goed af, maar als de kinderen zich echt gaan inleven in het contact met de anonieme getuige, kan dit een beetje spannend zijn. 

De ideale leeftijd voor de Zoektocht naar Lotje is vanaf groep 3.  Het is handig als ze een klein beetje kunnen lezen. Hoe jonger de kinderen, hoe meer je zult moeten helpen met het lezen. 

Kinderen gaan zelf berichtjes sturen naar Lotje via WhatsApp. De meeste berichtjes die de kinderen sturen zijn emoji’s, de aanwijzingen van Lotje ontvangen de kinderen in tekst. 

Deze speurtocht is niet eng en de zoektocht loopt altijd goed af.  

De spellen en opdrachten uit beide speurtochten zijn geschikt voor 2 tot 10 kinderen. 

Dit spel kun je overal spelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het weer: in huis kan het net zo leuk worden! 

Hoe groot is de groep kinderen, verstop je de opdrachten in huis of langs een wandelroute, hoe snel gaan ze aan de slag na de uitleg van een opdracht, hoe snel hebben ze een opdracht door….? Een precieze indicatie geven is niet mogelijk. Wel kunnen we dit zeggen: andere groepen deden er tussen 1,5 en 3 uur over.
In het draaiboek vind je een overzicht van het spel stap-voor-stap, zodat je weet wat er nog komt en kunt inschatten of je ze wat extra pauze laat houden of achter de vodden aan gaat zitten 😉

Het is, zeker bij jonge kinderen handig om als begeleider mee te lopen met de speurtocht. 

 • Duidelijk draaiboek met de voorbereidingen en uitleg opdrachten, via de mail
 • Toegang tot bijbehorende website
 • Bijlagen om uit te printen (met opdrachten om uit te knippen en een eind brief)
 • Een dag gebruik van onze WhatsApp robot. Deze robot geeft uitgebreide antwoorden op berichten van de kinderen en begeleidt ze tijdens het spel.
 • WhatsApp script voor helpers, voor als je geen gebruik wilt maken van onze robot. Dit script kun je doorsturen aan degene die gaat appen met de kinderen. 
 • Sjabloon bijpassende uitnodiging, voor als je deze speurtocht als kinderfeestje wilt doen. 
 • Een laptop of tablet en printer
 • Een mobiele telefoon met internetverbinding en WhatsApp
 • 10 Enveloppen
 • Een bal of ballon
 • Een klein plastic zakje of washandje, gevuld met bijvoorbeeld ongekookte rijst of pasta
 • Twee emmers en een klein bekertje
 • Iemand die, op een willekeurige locatie, namens Lotje of ArnoNiem via WhatsApp berichten stuurt volgens het draaiboek.  

Dit lijstje en uitleg wat waarvoor nodig is, staat ook in het draaiboek. 

Hoe werkt een WhatsApp speurtocht?

Jullie krijgen een telefoonnummer waar jullie contact mee op mogen nemen. Via dit telefoonnummer krijgen jullie antwoorden via WhatsApp. 

Bij de Verdwijning van Lotje krijgen jullie contact met getuige Arno Niem. Hij wil informatie over Lotje delen, maar alleen aan mensen die hij kan vertrouwen, daarom geeft hij steeds een opdracht… 

Bij de Zoektocht laat Lotje hebben jullie contact met Lotje zelf. Lotje geeft opdrachten en verklapt steeds iets meer over haar verstopplek. 

De opdrachten zijn verstopt. Tijdens de voorbereiding bepaal jij zelf waar je deze gaat verstoppen. Dit kan in huis zijn, maar ook in een speeltuin, in een park of langs een wandelroute! In het draaiboek dat je ontvangt na bestelling, leggen we je alles hier over uit. 

Spread the Confetti!

Wil je deze pagina dolgraag aan iemand anders laten zien? Klik op een van deze knoppen en spread the love.. uh, Confetti!