Confetti per Mail: twee moeders en hun hersenspinsels

Men neme twee ondernemende control-freak-moeders (wie, wij?), met veel fantasie (nou ja, eentje dan), met fijne en minder fijne ervaringen in het vieren van kinderfeestjes (check!) en een voorliefde voor spelletjes met kinderen (jup, that’s us!). Hussel alles door elkaar en Confetti per Mail is geboren. 

Wat wil je in een kinderfeestje?

Kijk, we weten niet wat jij in een kinderfeestje wilt, maar wel wat wij zelf graag in een kinderfeestje willen. En dat delen we graag met je. 

Hier lees je de memo’s die wij tijdens het hele proces van ontwikkelen bij de hand hebben gehouden. Wat vinden wij belangrijk in een feestje?

De feestjes moeten binnen EN buiten gevierd kunnen worden
Kinderen moeten gestimuleerd worden om samen het feest te vieren (GROEPSGEVOEL!)
De feestjes moeten uitdagend zijn voor de kinderen
Ouders/begeleiders hoeven geen entertainment te verzorgen (kinderen aansturen is echt lastig)
De feestjes moeten betaalbaar zijn

De draaiboeken en websites

Met onze eisen op een post-it ontstonden er verschillende feestjes. Wanneer een feestje écht goed is uitgewerkt (tenminste, wanneer we dénken dat het echt goed is uitgewerkt, want dat bleek bij testen soms niet zo te zijn) start de volgende brainstorm. Hoe kunnen we de kinderen begeleiden met een website en wat moet de begeleider precies van te voren weten om te kunnen voorbereiden?

De bijbehorende websites zijn zo gemaakt dat de kinderen zichzelf door het feestje heen klikken. Ze lezen of horen er wat ze gaan doen, waarom en hoe.  We hebben ons best gedaan (natuurlijk) dit zo leuk mogelijk voor ze te maken. De controle over hun eigen feest! 

Zitten ze dan het hele feest achter een laptop? Nee, zeker niet! De website legt de kinderen uit wat ze gaan doen. Af en toe hebben ze informatie van de website nodig bij een opdracht, maar veruit de meeste opdrachten voeren ze uit zonder de computer. 

De website is er zodat jij als begeleider minder werk hebt en de kinderen zelf “achter de knoppen zitten”.

Het draaiboek is dan ook puur ter voorbereiding. Natuurlijk lees je er ook hoe het feest gaat verlopen, maar je hebt hem in principe tijdens het feest niet nodig. De kinderen ontdekken zelf wat er gaat komen (ouders hoeven geen entertainment te verzorgen, check!).

Waarom een feestje van Confetti per Mail

Nu je weet wat WIJ belangrijk vinden bij een feestje, hopen we dat je inziet waarom een kinderfeestje van Confetti per Mail voor jou ideaal is. Voor de volledigheid nog één keer onze beloftes:

Ideeën, vragen & speciale verzoekjes

Wil je nog iets weten? Heb je een fantastisch kinderfeestjes-idee? Wil je een samenwerking opzetten? Wil jij met je gezin DOLgraag testgezin worden voor ons volgende feestje? Heb je behoefte aan een specifiek feest, maar is het niet te vinden? Wat je vraag ook is, voel je vrij om contact op te nemen. 

Blogs