Confetti per Mail

Kant en klare kinderfeestjes voor thuis

Confetti per Mail

Hoe, wat en waarom?

Over Confetti per Mail

Men neme twee ondernemende control-freak-moeders (wie, wij?), met veel fantasie (nou ja, eentje dan), met fijne en minder fijne ervaringen in het vieren van kinderfeestjes (check!) en een voorliefde voor spelletjes met kinderen (jup, that’s us!). Hussel alles door elkaar en Confetti per Mail is geboren. 

kinderfeestje thuis

Wat wil je in een kinderfeestje?

We delen graag onze memo’s met jou. Dit zijn onze belangrijkste eisen die wij tijdens het hele proces van ontwikkelen van kinderfeestjes bij de hand houden. Wat vinden wij belangrijk in een feestje?

De feestjes moeten zo tof zijn dat er lang over nagepraat wordt.

De feestjes moeten uitdagend zijn.

Kinderen moeten gestimuleerd worden om samen plezier te maken (GROEPSGEVOEL!).

Begeleiders hoeven kinderen niet te entertainen (kinderen aansturen is echt een vak).

De feestjes moeten binnen en buiten gevierd kunnen worden.

De feestjes moeten betaalbaar zijn.

Draaiboeken en websites, het concept

Met onze eisen op een post-it ontstonden de feestjes. Na het uitwerken startte de volgende brainstorm: hoe kunnen we de kinderen begeleiden en wat moet de begeleider precies van te voren weten om te kunnen voorbereiden?

De bijbehorende websites zijn zo gemaakt dat de kinderen zichzelf door het feestje heen klikken. Ze lezen of horen wat ze gaan doen, waarom en hoe. We hebben ons best gedaan dit zo leuk mogelijk voor ze te maken. De controle over hun eigen feest! 

Zitten ze dan het hele feest achter een laptop? Nee, zeker niet! De website legt de kinderen uit wat ze gaan doen. Af en toe hebben ze informatie van de website nodig bij een opdracht, maar veruit de meeste opdrachten voeren ze uit zonder de computer

De website is er zodat jij als begeleider minder werk hebt en de kinderen zelf “achter de knoppen zitten”.

Het draaiboek is dan ook puur ter voorbereiding. Natuurlijk lees je er ook hoe het feest gaat verlopen, maar je hebt hem in principe tijdens het feest niet nodig. De kinderen ontdekken zelf wat er gaat komen (ouders hoeven geen entertainment te verzorgen, check!).

Bestel een feestje 

Ontvang het draaiboek

Geef de datum van het feestje door

Krijg een code voor de website

Een feestje van Confetti per Mail

Onze beloftes

 Voor de volledigheid nog één keer onze beloftes:

De voorbereidingen zijn niet veel werk. Natuurlijk zorg je ervoor dat je op tijd bekijkt wat je in huis moet hebben en wat je klaar moet zetten. In het draaiboek lees je precies wat je wanneer moet doen. 

Het draaiboek bevat:

  • Een overzicht met voorbereidingen en benodigdheden, met een checklist om af te strepen wat je al klaar hebt. 
  • Uitleg over het feestje
  • Het feestje stap voor stap; een overzicht om tijdens het feestje bij de hand te houden zodat je precies weet wat er wanneer gaat komen.
  • Bij de meeste draaiboeken zitten ook bijlages. Deze heb je nodig tijdens het feest. Zo staat er bijvoorbeeld een geheimschrift op of stembriefjes. 

Als het lekker weer is, kunnen jullie gewoon naar buiten! Er zijn verschillende spellen tijdens het feest die buiten misschien zelfs nog leuker zijn. In het draaiboek geven we hier meer informatie over. 

Wij vinden dat kinderfeestjes voor iedereen mogelijk moeten zijn. We hebben er daarom alles aan gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden. De aanschaf van een feestje kost € 19,50 of € 24,50 voor de hele groep (max 10 kinderen). De extra benodigdheden bestaan zo veel mogelijk uit voorwerpen en producten die je al in huis hebt. 

De onderwerpen van de feestjes Confetti per Mail zijn uniek. We nemen de kinderen mee in het thema door steeds dieper in het verhaal te duiken. 

Zonder dat de nadruk erop ligt, zit er over ieder feestje ook een leerzaam sausje. Zo leren kinderen bijvoorbeeld over de zintuigen, over vriendschappen en hoe ze goed kunnen samenwerken. 

Tijdens een feestje is niks vervelender dan je buitengesloten voelen of ervaren dat je er niet bij hoort. Daarom worden de kinderen tijdens de feestjes gestimuleerd samen te werken aan een einddoel. Soms zijn er opdrachten in teams, dit is altijd tijdelijk en kun je eventueel zelf van tevoren indelen. 

Bij Dwarsbomen hebben de kinderen wel verschillende rollen, maar ook daar wordt de nadruk op het team gelegd. 

Bij ieder feestje hoort een speciale website. Dit is eigenlijk de begeleider van het feestje. Op de dag van het feest kun je met een toegangscode inloggen op deze website. Hier lezen of horen de kinderen wat ze gaan doen en waarom en hoe. 

De kinderen klikken zelf door hun feestje heen, van opdracht naar opdracht. Hierdoor hoef jij ze niet aan te sporen of steeds uit te leggen wat het volgende is dat ze gaan doen. 

De volwassene is aanwezig om te ondersteunen, spulletjes klaar te zetten en iets lekkers te serveren. 

Omdat we weten dat het niet altijd makkelijk is om een tweede volwassene te vinden die kan helpen tijdens het feestje, hebben we hier rekening mee gehouden. Alleen bij Dwarsbomen is een tweede volwassene handig. De andere feestjes kun je prima in je uppie organiseren. 

Ideeën, vragen en speciale verzoekjes

Neem contact met ons op

Wil je nog iets weten? Heb je een fantastisch kinderfeestjes-idee? Wil je een samenwerking opzetten? Wil jij met je kind(eren) testgezin worden voor ons volgende feestje? Heb je behoefte aan een specifiek feest, maar is het niet te vinden? Wat je vraag ook is: voel je vrij om contact op te nemen.