Kinderfeestje voorspelbaar maken

Een kinderfeestje moet natuurlijk vooral leuk zijn. Maar wat nou als je kind daar moeite mee heeft? Veel kinderen vinden feestjes spannend. Wie komt er allemaal? Waar gaan we naar toe? Wie is er nog meer? Wat gaan we doen? Een kinderfeestje brengt allerlei ‘verrassingen met zich mee, die niet voor ieder kind even prettig zijn. 

Verrassingen weghalen bederft de pret niet!

Ons eigen kind weet al jaren wat ze krijgt voor haar verjaardag. Nu zul je misschien denken: dat is toch niet leuk? Maar waarom niet? De spanning van het niet weten wat ze krijgt, loopt zo hoog op dat ze er weken niet van slaapt. En sinds we haar vertellen wat ze krijgt, heeft ze rust én kan ze zich daadwerkelijk verheugen op het moment dat ze haar cadeau krijgt. 

Dit is net zo bij een feestje. Het is een soort traditie om zaken ‘geheim’ te houden. Maar waarom doen we dat eigenlijk? Wat voegt dat toe? Als een kind daar last van heeft, dan vertel je toch gewoon lekker wat er gaat gebeuren? Des te dikker de voorpret!

Gratis kinderfeestjesplanner

Om je te helpen spanning weg te nemen omtrent het kinderfeestje, hebben we een gratis download voor je. Klik op de knop, sla hem op en print hem uit. Vul de vragen die je kunt beantwoorden in en geef hem dan aan je kind. Zo haal je allerlei onzekerheden weg en kan je kind zich richten op het belangrijkste: de lol van het feestje. 

kant en klaar kinderfeestje

De allerleukste kinderfeestjes voor thuis

draaiboek kinderfeestje de vriendenbattle

Niks moet, alles mag

Dat het voorspelbaar maken van een feestje bij ons helpt bij het wegnemen van spanning, wil natuurlijk niet zeggen dat dat bij jullie ook zo is. We bieden het aan, maar doe er vooral mee wat jou goed lijkt. Je kent je eigen kind het beste. 

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje