Kinderfeestje thuis ideeën. 7 tips voor het leukste kinderfeestje thuis

Het zelf organiseren van een kinderfeestje voor de verjaardag van je kind kan erg leuk zijn. Maar hoe pak je het aan en hoe organiseer je een feestje dat betaalbaar én uniek is? In dit blog delen we 7 praktische tips om je te helpen bij het plannen van een onvergetelijk kinderfeestje voor je kind, gewoon in of rondom je eigen huis. 

Kinderfeestje thuis organiseren

Begin met het thema van het kinderfeestje

Een thema kan een feestje direct een speciale sfeer geven en het hoeft niet duur te zijn. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind, zoals piraten, prinsessen, superhelden, een specifieke film, een favoriet computerspel, een lievelings programma op TV of YouTube.  Versieringen en activiteiten pas je eenvoudig aan aan het gekozen thema, waardoor je een feestje krijgt dat betaalbaar én uniek is. 

DIY- decoraties

Bespaar geld door zelf decoraties te maken. Knutsel samen met je kinderen vlaggetjes, slingers, en tafeldecoraties. Je kunt hiervoor gebruik maken van materialen die je al in huis hebt, zoals gekleurd papier, stofrestjes en oude kartonnen dozen. Creativiteit kent geen grenzen en het zelf maken van decoraties kan een leuke activiteit zijn om samen met de kinderen te doen in de aanloop naar het feestje. Wist je dat wij van Confetti per Mail ook een aantal hele leuke DIY vlaggen hebben ontworpen. Extra leuk, je mag ze gratis downloaden

Eenvoudige en leuke spelletjes

Spelletjes zijn een essentieel onderdeel van elk kinderfeestje, maar je hoeft geen ingewikkelde of dure activiteiten te organiseren. Klassiekers zoals zaklopen, stoelendans, schat zoeken en ballonnen spellen zijn altijd een hit en vereisen minimale kosten voor benodigdheden. Wij hebben een aantal erg leuke spellen voor je uitgewerkt in onze kant en klare kinderfeestjes. Je koopt onze feestjes, compleet met draaiboek al vanaf €1,95 per kind. Zo is jullie kinderfeestje makkelijk qua organisatie, uniek en betaalbaar.

kant en klaar kinderfeestje

De allerleukste kinderfeestjes voor thuis

draaiboek kinderfeestje de vriendenbattle

Maak je eigen uitnodigingen

Gebruik je creativiteit om zelf uitnodigingen te maken voor het feestje. Dit kan zo eenvoudig zijn als het ontwerpen van een digitale uitnodiging met behulp van gratis online tools of het maken van handgeschreven uitnodigingen met knutselmateriaal. Vergeet niet om belangrijke details zoals de datum, tijd, locatie en eventuele thema-instructies op de uitnodiging te zetten. Ook hier helpen we je graag een handje! Bij ons kun je gratis een aantal mooie uitnodigingen downloaden om te gebruiken voor jullie unieke kinderfeestje.  

Budgetvriendelijke snacks en traktaties

Eten op jullie kinderfeestje hoeft niet duur te zijn om lekker en leuk te zijn. Maak eenvoudige snacks zoals popcorn, groentesnacks met dip, fruitspiesjes en zelfgemaakte cupcakes of koekjes. Je kunt zelfs een ‘maak je eigen pizza’ -station opzetten waar kinderen hun eigen mini-pizza’s kunnen maken. 

Maak het jezelf makkelijk met een feestpakket

Natuurlijk kun je zelf diverse spellen verzinnen en deze met de kinderen spelen. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Wij hebben voor kinderen vanaf 5 tot 13 jaar diverse unieke, betaalbare en kant en klare feestpakketten voor je gemaakt. Je bestelt ze eenvoudig via de website vanaf €19,50 voor een compleet pakket. Sommige kinderfeestjes koop je digitaal. Je krijgt dan het feestpakket met compleet draaiboek in je mailbox. Andere kinderfeestjes kun je zelfs al uitgeprint en met handige extra’s bestellen via een brievenbuspakketje. Alles gratis thuisgestuurd.  

Groep 1 t/m 3
2 t/m 10 kinderen
19,50
Per mail
groep 1 t/m 3

2 t/m 10 kinderen

€ 19,50

Benodigdheden per mail

Groep 3 t/m 8
3 t/m 10 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
groep 3 t/m 8

3 t/m 10 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Groep 3 t/m 6
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
groep 3 t/m 6

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 5
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail 

Vanaf groep 5
4 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

4 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 7
8 t/m 40 kinderen
24,50
Per mail
groep 7 t/m ...?

8 t/m 40 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 6
4 t/m 20 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
Vanaf groep 6

4 t/m 20 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Bedankjes met een persoonlijk tintje

Maak bedankjes voor de kinderen die op het feestje komen die niet alleen betaalbaar zijn, maar ook een persoonlijk tintje hebben. Dit kunnen zelfgemaakte traktaties zijn, zoals koekjes of snoepzakjes, of kleine cadeautjes die passen bij het feestthema. Voeg een handgeschreven bedankbriefje toe om de kinderen te laten weten hoe leuk jullie het vonden dat ze er waren.  

Jij kan het!

Het organiseren van een betaalbaar en uniek kinderfeestje thuis hoeft geen uitdaging te zijn. Met een beetje creativiteit, een beetje Confetti per Mail en deze handige tips, kun je een feestje organiseren dat uniek én vriendelijk voor je portemonnee is. Vergeet niet om te genieten van het proces en vooral van de glimlach op het gezicht van je kind tijdens zijn of haar speciale dag! 

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje