Kinderfeestje thuis met begeleidende website

Omdat kinderen het nu eenmaal leuk vinden om zelf “controle” te hebben en het de ouder of begeleider helpt om de structuur van een feest te bewaren, hebben alle kinderfeestjes van Confetti per Mail een begeleidende website. Maar hoe werken die kinderfeestjes voor thuis met een website nu precies?  

Als je een kinderfeestje voor thuis bij Confetti per Mail koopt, ontvang je eerst een handig draaiboek zodat je weet hoe het feest gaat verlopen. In dat draaiboek lees je welke kleine voorbereidingen voor het kinderfeest nodig zijn en welke spellen de kinderen gaan doen. Ook zit er een korte samenvatting bij met het verloop van het kinderfeestje. Op de dag van het kinderfeest log je samen met de kinderen in op de website van jullie gekozen kinderfeest.  

kinderfeestje thuis
kant en klaar kinderfeestje

De allerleukste kinderfeestjes voor thuis

draaiboek kinderfeestje de vriendenbattle

Hoe werkt de begeleidende website tijdens het kinderfeestje?

De website zal de kinderen welkom heten en ze uitleggen wat ze tijdens het feest gaan doen. Per spel zien of horen (vaak gebruiken we animaties of spraak berichten) de kinderen wat de bedoeling is en welke spelregels er gelden. Daarna gaan de kinderen zonder scherm zelf het spel doen en pas als dat klaar is, komen ze weer terug bij het scherm.  

Bij een paar spellen bijvoorbeeld een luister spel, blijven de kinderen wel bij de computer. Ze luisteren dan samen naar een opdracht en beantwoorden daar vragen over. Zo hebben we bijvoorbeeld een “geluiden” spel waarbij de kinderen moeten raden wat het geluid wat ze horen is.  

Bij veruit de meeste spellen is alleen de introductie van het spel via de computer. Verder zijn de kinderen gewoon lekker zelf aan de slag in de woonkamer, de tuin, het park, de speeltuin, het bos of waar dan ook.

Bij onze Whats App speurtochten hebben de kinderen alleen bij de introductie van de speurtocht en helemaal aan het einde een moment bij de computer.  

Hoe gebruik ik de begeleidende website als ik het kinderfeestje in het bos wil vieren?

Het antwoord is simpel. Neem je mobiel met 4G of 5G mee naar het bos. Alleen als er geen bereik is op de plek van jullie feest is het lastig, maar dat is tegenwoordig bijna nergens meer.  De vragen kunnen vaak prima op de telefoon bekeken worden door de kinderen. Wij adviseren wel, zeker als er meer dan 5 kinderen op het feestje komen, om de instructie van de spellen op een laptop of tablet te laten zien. Dat kunnen alle kinderen goed meekijken, want dat is op een telefoon met veel kinderen tegelijk lastig. Dit kun je eenvoudig oplossen door een hotspot van je mobiel te maken en met je laptop of tablet in het bos in te loggen op de hotspot.

Waarom is een begeleidende website nodig?

Bij het ontwerpen van de kinderfeestjes wilden wij het de ouders en begeleiders zo gemakkelijk mogelijk maken.

Daarom hebben we de kinderfeestje van Confetti per Mail zo ontworpen dat de begeleidende website de kinderen en de ouders ondersteunt tijdens het feest. Het is dus niet nodig maar het maakt een kinderfeestje thuis vieren nog meer een feest!  

Doordat veel speluitleg op de begeleidende website staat heb je als ouder geen lange instructies vooraf nodig. Je leest vooraf het korte draaiboek, vraagt een toegangscode aan, legt een paar zaken klaar, hangt de slingers op en het feest kan beginnen!   

We zien dat steeds meer kinderen en ouders kiezen voor een kinderfeestje thuis.  

Als geen ander weten wij wat voor uitdaging het is om een groep kinderen te vermaken tijdens het kinderfeestje. Om het jou makkelijker te maken, hebben wij kant en klare feestjes voor thuis, zonder ingewikkelde voorbereidingen. 

Een feestje van Confetti per Mail is bovendien betaalbaar. 

Kinderfeestjes van Confetti per Mail zijn super leuk, vernieuwend makkelijk in de voorbereiding en niet duur! 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.