Hoeveel kinderen nodig ik uit op het kinderfeestje?

Dat is de vraag die veel ouders zich stellen. Want het is best een lastige vraag omdat het antwoord per gezin en per jarige job anders is. Heel veel ouders hanteren de vuistregel: “Er mogen zoveel kinderen komen als de leeftijd van de jarige job”. Op zich is dat een mooi uitgangspunt. Dus als jullie zoon of dochter 7 jaar wordt, dan mag het 7 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen op zijn of haar verjaardagsfeestje. Maar het is niet altijd zo simpel…….

In een aantal gevallen kun je beter van deze vuistregel afzien of hem wat ombuigen, hieronder lees je onze tips.

hoeveel kinderen op een feestje

Waar vier je het kinderfeestje?

De ruimte waar het kinderfeestje gevierd wordt is mede bepalend voor het aantal kinderen dat je kunt uitnodigen. Wil je het feestje buiten in een park vieren met picknick? Dan heb je ruimte zat en kun je gerust wat meer kinderen uitnodigen. Je vraagt bijvoorbeeld de ouders om de kinderen in het park af te zetten en op te halen aan het einde van het kinderfeestje. Je hebt zelf dan ook geen gedoe met vervoer van kinderen.

Vier je het kinderfeestje in een kleinere ruimte en bijvoorbeeld binnen? Bedenk dan goed hoeveel stoelen je hebt en hoeveel kinderen aan tafel kunnen zitten. In dit geval kun je wellicht beter wat minder kinderen uitnodigen dat eerst gedacht.  

Wist je dat je bij Confetti per Mail al een kant-en-klaar kinderfeestje koopt voor nog geen €2 per kind? 

Hoeveel begeleiders zijn nodig bij een kinderfeestje?

Zeker ook van invloed is het aantal volwassenen dat er kan helpen tijdens het feest. Heb je vervoer nodig? Heb je genoeg ogen om het feestje veilig te laten verlopen? We weten het: er zijn supermensen die hun hand niet omdraaien voor een groep van 10 kinderen in hun uppie, ons niet gezien;)

Wat kost het kinderfeestje?

Natuurlijk zijn ook de kosten bepalend voor het aantal kinderen dat je uit kunt nodigen voor een kinderfeestje. Onze zoon werd vorig jaar tien jaar en wilde graag gaan karten met zijn kinderfeestje. Dat is natuurlijk erg leuk maar wel relatief kostbaar. We hebben hem daarom aangegeven dat als hij wilde karten, hij drie in plaats van tien vriendjes uit mocht nodigen. Dat vond hij helemaal prima.

Als je een kinderfeestje thuis of in een park viert (bijvoorbeeld met Confetti per Mail, hier bestel je het feestje inclusief draaiboek al vanaf  € 19,50) is het aantal kinderen niet bepalend voor de kosten. Je hebt alleen wat extra eten en drinken nodig. In dat geval kun je, wellicht ook als je kind acht jaar wordt, wel tien kinderen uitnodigen.

Ja, er zijn supertegekke-over-the-top kinderfeestjes te boeken, tot aan vlieglessen toe, maar een kind is vaak al blij met de dag die om hem of haar draait en alles wat daar bij hoort. Maak het zo gek als bij jullie past.

Last but zeker niet least: wat past bij het kind en wat wil het kind zelf?

Sommige kinderen gedijen prima tussen 15 andere kinderen, anderen vinden het veel fijner om 1 op 1 met kinderen te spelen. Wat vindt jullie zoon of dochter prettig? Wat is voor hem of haar het juiste aantal waarbij hij/zij zich prettig voelt en het meeste plezier heeft? Uit ervaring kunnen we vertellen dat feestjes in kleine groepjes ook enorm leuk kunnen zijn.

Denk je nu: maar hoe chef ik dat allemaal? Bekijk dan eens onze makkelijk voor te bereiden feestjes. Je ontvangt een compleet draaiboek met stappenplan in je mailbox, met checklist en een overzichtje van alle benodigdheden (die je trouwens grotendeels al wel in huis zult hebben). 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Voor elk kind het juiste kinderfeestje

Welke afweging je ook maakt, als je alle voors en tegens hebt afgewogen en die aan je kind hebt uitgelegd, hebben jullie het aantal dat bij jullie past. Ieder kind is anders en ieder kinderfeestje is anders en dat is helemaal prima!

Interessant om te lezen: Kaartje2Go publiceerde in 2018 het Grote Kinderfeestjes Onderzoek. Zij zochten uit hoeveel kinderen er gemiddeld op een feestje worden uitgenodigd. En dat waren er behoorlijk wat! Gemiddeld nodigden kinderen destijds maar liefst 11,8 kinderen uit! Wil je het hele onderzoek lezen? Bekijk het hier.

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.