Wat kost een kinderfeestje?

Leuk, zo’n kinderfeestje. Maar wat betaal je daar nou eigenlijk voor? Om je een idee te geven van de kosten die bij een kinderfeestje komen kijken, hebben we wat voorbeelden voor je opgezocht. 

Wat kost een kinderfeestje?

De op deze pagina genoemde prijzen zijn schattingen, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Om een idee te krijgen van de kosten van een kinderfeestje hebben wij verschillende aanbieders bekeken en een gemiddelde prijs genomen. 

Ook het aantal kinderen dat uitgenodigd wordt is natuurlijk van invloed op de prijs. Om te kunnen vergelijken hebben we voor deze voorbeelden gerekend op 8 kinderen en 2 volwassenen. 

Bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden zijn: brandstofkosten, parkeerkosten, uitnodigingen, taart en presentjes die vaak mee naar huis worden gegeven.

Wist je dat je bij Confetti per Mail al een kant-en-klaar kinderfeestje koopt voor nog geen €2 per kind? 

Wat kost een kinderfeestje - voorbeelden

  • Bioscoop

Als voorbeeld gebruiken we het filmfeestje bij Pathé, deze kost (2022) € 7,50 per kind. Voor ouders betaal je de reguliere prijs. 

Bij 8 kinderen en 2 volwassenen kom je dan op € 82,50 voor de film, plus een drankje voor iedereen (schatting) € 20 en iets lekkers € 15, is € 117,50. Houd er rekening mee dat je hiermee zo’n anderhalf tot twee uur zoet bent en je hoogstwaarschijnlijk ook nog iets voor of na de film onderneemt wat geld kost. 

  • Binnenspeeltuin

Als we rondkijken bij de wat grotere ketens van binnenspeeltuinen, kost een kinderfeestje bij de binnenspeeltuin gemiddeld € 13. Dit kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het pakket dat je neemt (frietjes, ijsjes etc). 

Dit komt op € 104 plus de versnaperingen van de volwassenen. Laten we uitgaan van zo’n € 120 in totaal. 

  • Trampolinepark

Bij de trampolineparken wordt gemiddeld € 20 gevraagd voor een kinderfeestje. Dit wordt hoger of (iets) lager door de duur van het springen aan te passen. Ga je met acht kinderen jumpen, dan kom je op gemiddeld € 160 plus de kosten voor drankjes en hapjes van de begeleiders. Als we die rond € 15 zetten, komen we op € 175 euro gemiddeld voor een feestje in de trampolinehal. 

  • Zwemmen

We zijn op zoek gegaan naar zwemfeestjes. De prijzen hierbij lopen best wel uiteen, een subtropisch zwembad is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een gemeentezwembad. Maar je betaalt voor wat je krijgt, moeten we dan maar van uit gaan. 

We gaan uit van een gemiddelde prijs van € 14 per kind. Dit is inclusief drinken en eten, dus je hoeft in principe niet voor of na het feestje nog iets te ondernemen. Inclusief versnaperingen voor de volwassenen (we rekenen steeds met € 15), komt dit op € 127.

Wat kost een kinderfeestje - voorbeelden losse activiteiten

Je hoeft natuurlijk niet voor een compleet kinderfeestje met versierde tafel en onbeperkt ranja te gaan. Er zijn ook tal van losse activiteiten die erg leuk kunnen zijn om te ondernemen tijdens een kinderfeestje. Hieronder noemen we weer een aantal voorbeelden met voorbeeldprijzen. 

  • Kanovaren

Gemiddeld € 11 pp voor 2 uur. Omdat de volwassenen mee moeten, kun je dus rekenen op zo’n € 110.

  • Bowlen

‘s Middags een bowlingbaan huren kost gemiddeld zo’n € 25 per uur. 

  • Speurtocht

Natuurlijk kun je zelf een speurtocht uitzetten voor nop. Koop je een speurtocht, die er heel veel en ook echt hele leuke zijn, reken dan op zo’n € 25. 

  • Themakist

Er zijn tegenwoordig wat aanbieders die themakisten verhuren. Hier zit alles in om een feestje thuis te vieren in een bepaald thema, met voorbeeld spelletjes er bij. Je betaalt voor zo’n kist gemiddeld € 60. 

  • Slaaptipi’s huren

Superhot en erg leuk (vinden wij) zijn de tipitentjes die je kunt huren voor een slaapfeestje. We hebben een aantal aanbieders bekeken en komen op zo’n € 200 gemiddeld voor 8 kinderen. 

  • Natuurspeeltuin

Een locatie voor een kinderfeestje hóeft niet per se geld te kosten. Er zijn verschillende plekken waar je naartoe kunt met kinderen die gratis zijn. (je kunt er dan eventueel een leuk spel doen van Confetti per Mail;) )

Groep 1 t/m 3
2 t/m 10 kinderen
19,50
Per mail
groep 1 t/m 3

2 t/m 10 kinderen

€ 19,50

Benodigdheden per mail

Groep 3 t/m 8
3 t/m 10 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
groep 3 t/m 8

3 t/m 10 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Groep 3 t/m 6
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
groep 3 t/m 6

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 5
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail 

Vanaf groep 5
4 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

4 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 7
8 t/m 40 kinderen
24,50
Per mail
groep 7 t/m ...?

8 t/m 40 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 6
4 t/m 20 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
Vanaf groep 6

4 t/m 20 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Originele, goedkope kinderfeestjes om thuis of op locatie te vieren. Met handig draaiboek én begeleidende website. 

Hoe beïnvloed jij de kosten van een kinderfeestje?

Zoals we al eerder zeiden: alle op deze pagina genoemde prijzen zijn schattingen, die we hebben gebaseerd op wat google-werk. De uiteindelijke prijs van jullie kinderfeestje kan hiervan sterk afwijken. Er zijn ouders die een artiest of clown inhuren voor een kinderfeestje, en er zijn ouders die met de kinderen het bos in gaan voor een zelf uitgezette speurtocht. Wij zijn van mening dat het voor de kinderen niet uitmaakt hoeveel geld er is besteed aan een kinderfeestje. Zolang ze samen zijn, plezier hebben en zich echt jarig kunnen voelen, zijn ze allang blij. 

Kies dus vooral voor een feestje dat bij jullie en jullie budget past. En maak samen mooie herinneringen!