Gratis familiespel om met kinderen thuis te spelen

Hoe goed kennen jullie elkaar als gezin of als familie eigenlijk? Jullie kunnen het testen tijdens het gratis familiespel van Confetti per Mail. Het familiespel is voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en is thuis te spelen. Download het spel gratis 

Eigenlijk zijn we bij Confetti per Mail van de originele kinderfeestjes voor thuis, maar omdat we zo van spellen houden, hebben we ook een gratis familiespel ontworpen dat jullie zelf thuis kunnen spelen. Al onze kinderfeestjes zijn geschikt voor ieder weertype. Zo is dit spel voor het hele gezin ook geschikt als het buiten slecht weer is.  

Wat is het gratis familiespel?

Je speelt dit originele spel met minimaal drie personen. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en hun ouders, grootouders, verzorgers, ooms, tantes en buren. Iedereen kan meedoen met het gratis familiespel. Het is voor iedereen met kinderen leuk. Tijdens dit gezellige spel gaan de deelnemers raden wat de ander heeft ingevuld op bijvoorbeeld de vraag: 

Zou je liever “Gedachten kunnen lezen” OF “Onzichtbaar kunnen zijn”? Of wie laat de meeste scheetjes binnen jullie gezin?  

Ook zitten er grappige doe opdrachten bij het familiespel, waardoor de volwassenen en kinderen steeds worden uitgedaagd. De activiteiten van het spel zijn geschikt voor het hele gezin!  

Wist je dat je bij Confetti per Mail al een kant-en-klaar kinderfeestje koopt voor nog geen €2 per kind? 

Overal te spelen met de kinderen, ook met slecht weer

Om het familiespel simpel te houden, heb je weinig spullen nodig. Je print de gratis vragenlijsten, spelregels en het spelbord. Verder hebben jullie voor dit spel een pion per deelnemer nodig en een dobbelsteen. Snel te spelen met de kinderen dus zonder veel gedoe!  

Je kunt het spel binnen en buiten spelen, je hebt niet veel ruimte nodig. Ook als het slecht weer met bijvoorbeeld regen, kun je het familiespel met de kinderen binnen spelen. Het beste is het om het spel samen met de kinderen aan tafel of op de bank te spelen en dat kan overal! Daarom is het ook geschikt om dit spel te printen en mee te nemen op vakantie of een weekendje weg met familie of vrienden met kinderen.  

Hoe speel je het gratis familiespel?

Van tevoren vult iedere speler een vragenlijst met korte vragen in. De vragen zijn grappig gek, serieus en onverwacht. Als een kind nog niet zo goed kan lezen, kun je het familiespel ook in teams spelen en samen. Nadat alle spelers de vragen hebben ingevuld, gaan jullie tijdens het spelen elkaars antwoorden raden. 

Je rolt met de dobbelsteen, krijgt te zien wiens antwoord je moet raden op welke vraag. Heb je het goed geraden? Dan mag je vooruit op het speelbord. De eerste die de finish bereikt, is de held van de dag.  

Hoe ontvang ik dit gratis spel voor gezinnen met kinderen?

Willen jullie ook dit leuke spel hebben om samen te spelen?  Je kan hem eenvoudig downloaden op onze pagina met gratis downloads. 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.