Hoe organiseer ik een goedkoop kinderfeestje?

Kinderen grootbrengen kost genoeg. En met een verjaardag in het verschiet kunnen de kosten nog eens flink oplopen. Een cadeau, traktaties,  boodschappen voor het verjaardagsfeest.. Daarom staat deze pagina vol tips om de kosten van het kinderfeestje binnen de perken te houden. 

kinderfeestje niet duur

Wat kost een kinderfeestje?

Praten over ‘goedkope kinderfeestjes‘ is niet makkelijk. Wat is gangbaar om uit te geven aan een kinderfeestje? En wat is goedkoop?

Een aantal jaren terug is er onderzoek gedaan naar de kosten van een kinderfeestje door actiepagina.nl Uit dit onderzoek bleek dat een kinderfeestje destijds gemiddeld ongeveer € 110 euro kostte. Let op: dit is dus al een tijdje geleden (2015). De prijzen zullen ongetwijfeld inmiddels hoger liggen. 

Omdat goedkoop een relatief en persoonlijk begrip is, zullen we een aantal bespaartips geven, waarmee we je hopelijk helpen om de kosten voor het feestje voor jou acceptabel te maken. 

Bespaartips Kinderfeestje

  • Gebak

Een taart is natuurlijk superleuk, maar gebak blijkt een flink onderdeel van de kosten. Wil je besparen op het kinderfeestje? Ga dan niet voor een taart of gebakjes, maar koop bijvoorbeeld een cake (die ze kunnen versieren!) of lekkere koeken. 

  • Uitnodigingen

Kijk, zo’n kaartje is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat heb je er nou uiteindelijk echt aan? Niks mis met een zelfgeprint ontwerp of gewoon een appje naar de ouders. Vind je dat saai? Neem dan bijvoorbeeld een leuk filmpje op met je kind waarin jullie vertellen wat, wanneer en hoe. 

  • Drinken

Pakjes drinken, allerlei sappen, misschien zelfs wel prik.. Het hoeft niet per se. Maak bijvoorbeeld twee grote kannen verschillende smaken ranja en doe er een paar ijsklontjes in. Stuk goedkoper en net zo lekker! 

  • Avondeten

Op veel kinderfeestjes worden er frietjes gegeten, of pannenkoeken. Of je dat nou thuis doet of op een andere locatie, het is echt wel een kostenpost. Thuis eten en zelf bakken is natuurlijk al een stuk goedkoper. Maar, een feestje van 14 tot 17 uur is ook een feestje! Avondeten op het kinderfeestje is geen must! 

  • Locatie

Als je echt wilt besparen op een kinderfeestje, kijk dan ook eens kritisch naar de locatie. Er zijn flinke verschillen in bedragen die je moet betalen om een feestje ergens te vieren. Wil je echt een goedkoop kinderfeestje? Kijk dan bijvoorbeeld naar (bijna) gratis speeltuinen, het bos, het park, het strand of… thuis!

Ook kinderfeestjes thuis kunnen origineel, makkelijk en goedkoop zijn. Kijk maar eens bij onze kant-en-klare feestjes!

Je viert ze al vanaf €2 per kind!

  • Thema

Een thema op een feestje is hot. Maar helaas vaak ook een grote kostenpost. Slingers, servetten, bekers, kleding… er wordt van alles bedacht om het feest aan te kleden in het thema. Superleuk, maar het wordt er niet gezelliger van, toch? Sfeer maken de kinderen zelf, samen met jou. Prima item dus om iets op te besparen. 

  • Afscheidscadeautje

Op de een of andere manier is er ooit bedacht dat kinderen na een kinderfeestje, waar ze vaak al aardig wat suikertjes binnenkrijgen, ook nog eens een hele zak met snoep mee naar huis moeten nemen. Nee, we hebben niks tegen snoep en ja, van ons mogen kinderen lekker snoepen op het feestje. Maar, na dat feestje? Wat ons betreft een mooi item om op te besparen. Maak bijvoorbeeld een tof diploma, of een kaartje met daarop ‘bedankt dat je er was’ en maak er een kleinigheidje aan vast. 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Originele kinderfeestjes om thuis of op locatie te vieren. Met handig draaiboek én begeleidende website. 

Hoe zorg jij dat het kinderfeestje niet te duur wordt?

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.