Een kinderfeestje in de winter vieren

Is jouw kind jarig in een tijd waarin het wat vaker slecht weer is? Bijvoorbeeld in de winter of het najaar? In die tijd van het jaar is het eerder donker en soms lastiger om een kinderfeestje buiten te vieren. 

Als het regent kan het vieren van een kinderfeestje thuis een uitdaging zijn. In dit blog geven we je tips om toch een onvergetelijk en leuk kinderfeestje thuis te vieren als de weersvoorspellingen niet al te best zijn.

laserparcours binnen

Toch naar buiten?

Wij zijn zelf groot voorstander van kinderen buiten laten spelen. Ook in de winter. Al onze kinderfeestjes voor thuis zijn daarom zowel binnen als buiten te vieren. Je kunt ook last minute besluiten waar je de verschillende onderdelen van het feestje viert, zodat je ze niet in de regen naar buiten hoeft te sturen. Het blijft Nederland he..

Wist je dat je bij Confetti per Mail al een kant-en-klaar kinderfeestje koopt voor nog geen €2 per kind?  Bekijk alle feestjes hieronder.

Groep 1 t/m 3
2 t/m 10 kinderen
19,50
Per mail
groep 1 t/m 3

2 t/m 10 kinderen

€ 19,50

Benodigdheden per mail

Groep 3 t/m 8
3 t/m 10 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
groep 3 t/m 8

3 t/m 10 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Groep 3 t/m 6
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
groep 3 t/m 6

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 5
2 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

2 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail 

Vanaf groep 5
4 t/m 10 kinderen
24,50
Per mail
Vanaf groep 5

4 t/m 10 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 7
8 t/m 40 kinderen
24,50
Per mail
groep 7 t/m ...?

8 t/m 40 kinderen

€ 24,50

Benodigdheden per mail

Vanaf groep 6
4 t/m 20 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
Vanaf groep 6

4 t/m 20 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Slecht weer op het kinderfeestje

Als jouw kind in de herfst of winter jarig is, heb je het vast al eens eerder meegemaakt. Het regent op de dag van het kinderfeestje. Wat nu?! Sommige ouders nemen het zekere voor het onzekere en plannen op voorhand een kinderfeestje binnen. Gelukkig zijn er heel veel gezellige en leuke plekken om een supertof kinderfeestje binnen te vieren. Ga bijvoorbeeld naar een binnenspeeltuin, een zwembad of trampolinepark. Het maakt dan niet uit of het regent tijdens jullie feest, dat is hartstikke fijn!

Maar kun je ook een kinderfeestje thuis vieren als het weer regent? Het antwoord is niet eenvoudig want dat hangt van veel factoren af. Hoe groot is jullie woonkamer? Hoe groot en hoe druk is de groep kinderen die jullie uit willen nodigen voor het kinderfeestje? En wat willen jullie gaan doen tijdens het feest? Ook is het belangrijk of het de hele dag slecht weer is of voorspellen ze buien?

Als jouw zoon of dochten een Harry-Potter-video-marathon kinderfeestje wil, kun je dat prima op een regenachtige dag met een aantal vriendjes thuis doen. Een filmfeestje is een perfect feestje om thuis te vieren met slecht weer.
Wil jouw zoon of dochter liever een wat actiever feestje? Dan zul je keuzes moeten maken.

Tips bij slecht weer kinderfeestjes

  • Houd tijdens het plannen van het kinderfeestje rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt. Twaalf kinderen uitnodigen in december, met een vrij kleine woonkamer is misschien niet het allerhandigst. 
  • Zorg dat je buienradar in de gaten houdt, en plan een onderdeel van het feest buiten. De kinderen kunnen dan even hun energie kwijt en daarna weer lekker binnen verder feesten. Hoe vaak gebeurt het nou dat het echt uren achter elkaar stortregent?
  • Vraag van tevoren om een regenjas mee te geven. Goed aangekleed kunnen kinderen natuurlijk gewoon naar buiten, ook met regen. 
  • Maak geen ding van het weer. Kinderen zijn gevoelig voor de mening van volwassenen; als jij constant bezorgd naar buiten kijkt en benoemt hoe jammer het is dat het regent, zullen ze minder enthousiast zijn dan wanneer je zegt: “Yes, het is perfect weer om over plassen te springen straks! Heerlijk, even koud worden om daarna warme chocomel te drinken.”
  • Zorg voor een back-up plan. Hoe loos je de energie als het toch urenlang plenst? Laat ze bijvoorbeeld binnen dansen, over een hindernisparcours gaan, of deel het feestje in tweeën met een deel bij jullie thuis en ergens anders iets eten of drinken. 
  • Gewoon accepteren. Jouw kind heeft een feest en voelt zich jarig met vriendjes en vriendinnetjes om zich heen. Het weer is helemaal niet belangrijk. 

Onze kinderfeestjes zijn geschikt voor goed weer en voor slecht weer. Als feestjes zijn binnen en buiten te vieren, en last minute aan te passen aan buienradar. Bekijk ons feestjesaanbod en vergeet dat het slecht weer kan worden. 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.