Draaiboek voor een kinderfeestje

Een kinderfeestje thuis organiseren wordt eenvoudig als je goed voorbereid bent en het slim aanpakt. Daarom hebben wij per kinderfeestje een draaiboek met handige checklist. Maar dat niet alleen, op de dag van het feestje begeleidt een unieke website van het kinderfeestje jullie stap voor stap. Hierdoor kom je geen rare verrassingen tegen en is een kinderfeestje thuis geven voor iedereen een feest!

In dit blog lees je hoe je eenvoudig een origineel kinderfeestjes thuis organiseert met de unieke websites van Confetti per Mail die jullie door het feestje heen begeleiden!  

kinderfeestje thuis

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Originele kinderfeestjes om thuis of op locatie te vieren. Met handig draaiboek én begeleidende website. Al voor minder dan €2 per kind.

Aanvulling op het draaiboek: toegang tot de website van het kinderfeestje

Op internet vind je diverse aanbieders van kinderfeestjes thuis. Wat de kinderfeestjes van Confetti per Mail zo handig maakt, zijn de exclusieve websites voor ieder kinderfeestje.

Ieder kinderfeestje heeft zijn eigen website. Op de dag van het feestje log je in (of laat de kids zelf inloggen) en de website neemt jullie stap voor stap mee langs alle spelletjes en opdrachten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer met een internetverbinding.

De kinderen zitten trouwens echt niet constant achter de computer hoor, ze worden van opdracht naar opdracht gestuurd.

Wat wij zelf hier het grootste voordeel aan vinden is dat je niet hoeft te entertainen. Het is gewoon niet voor iedereen weggelegd (niet voor ons in ieder geval 😉 ) om een groep kinderen te vermaken en steeds aan te sturen. Ze klikken zelf door het feest heen, komen een nieuwe opdracht tegen, krijgen uitleg van de spelregels en gaan naar de plek waar jij dit had klaargezet.

Draaiboek met voorbereidingen voor het kinderfeest

Al onze draaiboeken hebben we zo samengesteld dat jij zo makkelijk en snel mogelijk er doorheen kunt. Tijdens het schrijven van dit draaiboek hebben we echt de pet opgezet van moeder (want dat zijn wij ook als we ook geen feestjes aan het bedenken zijn). Wat wil je per sé weten, wanneer wil je dat weten en welke informatie is tijdens de voorbereiding nog overbodig? 

De basis van het draaiboek voor een kinderfeestje bestaat uit: 

  • Het kinderfeestje in het kort. Hier wordt beknopt uitgelegd wat het feestje inhoudt.
  • De voorbereidingen. Hier vind je een overzicht van alle benodigdheden, de voorbereidingen die je al een tijdje van te voren kunt doen (zoals uitnodigingen sturen), de voorbereidingen die je 1 of 2 dagen voor het feestje doet (dingetjes uitknippen bijvoorbeeld) en de voorbereidingen nét voor het kinderfeestje start (computer klaarzetten en zo). Dit alles is in de vorm van een checklist, zodat je makkelijk kunt afstrepen wat je al hebt gedaan. 
  • De toelichting. Hier geven we iets meer uitleg over bepaalde voorbereidingen en spelletjes tijdens het feest, die wellicht niet helemaal voor zich spreken. Zo heb je wat meer voorkennis: weet je hoe lang een hindernisbaan mag zijn, of wat je kunt doen om de kinderen te helpen als ze ergens niet verder komen, dat soort dingen. 
  • Het feestje stap voor stap. Dit is een a4-tje die je tijdens het feest bij hand kunt houden. De rest van het draaiboek heb je dan niet meer nodig. Op dit blad staat stap voor stap aangegeven wat de kinderen gaan doen en wat je daarvoor nodig hebt. Als je bijvoorbeeld tijdens de voorbereidingen pen en papier hebt moeten klaarleggen, lees je hier dat je dat bij het volgende spel nodig hebt.

Voor welke leeftijd zijn deze draaiboeken?

Confetti per Mail heeft diverse kinderfeestjes voor verschillende leeftijden. Hoe ouder de kinderen worden hoe beter ze zelf door de opdrachten op de website heen kunnen klikken. Onze ervaring is dat de kinderen dat juist ook heel leuk vinden, het zelf de opdrachten kunnen lezen!

Kinderen die nog niet of nog niet goed kunnen lezen hebben wat hulp nodig maar dat wijst zich allemaal vanzelf als je het draaiboek hebt gelezen.

Nieuwsgierig geworden naar onze draaiboeken? Bekijk ons aanbod of schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze nieuwe kinderfeestjes.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Originele kinderfeestjes om thuis of op locatie te vieren. Met handig draaiboek én begeleidende website. 

Benodigdheden in een draaiboek-feestje

We hebben ons best gedaan om de feestjes zo makkelijk mogelijk te maken. Dat geldt ook voor de benodigdheden. We willen je niet opzadelen met een waslijst aan spullen die je moet aanschaffen om het feest te kunnen vieren, maar hebben ons juist gericht op spullen in en om het huis. De meeste zaken die je nodig hebt, zul je in huis hebben. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog iets moet inslaan. We hebben ons best gedaan de kosten hiervoor te beperken en geen dure benodigdheden voor de feestjes te gebruiken.

Ook een lijst met benodigdheden krijg je via de mail. Veel van de spullen heb je waarschijnlijk al in huis en een paar zaken zoals versiering en het eten koop je vooraf in.

Uitleg van de opdrachten in het draaiboek

In onze draaiboeken vind je een handige toelichting op de spelletjes die de kinderen gaan spelen. Gelukkig zijn die erg kort want de beste en meeste uitleg lezen de kids zelf op de website van het kinderfeestje. In de toelichting lees je wat jij als ouder klaar kunt zetten en hoeveel ruimte de kinderen nodig hebben, de rest wijst zich vanzelf tijdens het feestje.

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.