Kinderfeestje voor thuis

De zoektocht naar Lotje

WhatsApp speurtocht voor thuis, in het park, in de wijk of op de voetbalclub.

Handig draaiboek

Weinig voorbereidingen

speurtocht met kinderen Whatsapp
whatsapp speurtocht

Over het kinderfeestje

De zoektocht naar Lotje

Het feest start met een bericht van Lotje. Ze vertelt dat ze zich goed heeft verstopt en vraagt de kinderen haar te gaan zoeken. 

Lotje stuurt de kinderen met een kaart op pad en laat ze leuke opdrachten doen. Via WhatsApp mogen de kinderen contact met haar opnemen.

Voor iedere juist uitgevoerde opdracht krijgen de kinderen een hint van Lotje over haar verstopplaats. Met alle hints samen kunnen de kinderen het mysterie oplossen.

De opdrachten van Lotje zijn verstopt. Tijdens de voorbereiding bepaal jij zelf waar je deze gaat verstoppen. Dit kan in huis zijn, maar ook in een speeltuin, in een park of langs een wandelroute! In het draaiboek dat je ontvangt bij dit feestje leggen we je alles hier over uit. 

Bestel een feestje 

Ontvang het draaiboek

Geef de datum van het feestje door

Krijg een code voor de website

Praktisch

De zoektocht naar Lotje

Dit feestje is vooral leuk voor kinderen vanaf ongeveer groep 3. Het is handig als ze een beetje kunnen lezen. Hoe jonger de kinderen, hoe meer je zult moeten helpen met het lezen. 

Kinderen gaan zelf berichtjes sturen naar Lotje via WhatsApp. De meeste berichtjes die de kinderen sturen zijn emoji’s, de aanwijzingen van Lotje ontvangen de kinderen in tekst. 

Het feestje is niet eng en de zoektocht loopt altijd goed af.  

De spellen en opdrachten van feestje zijn geschikt voor 2 tot 10 kinderen.

Dit feestje kun je overal vieren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het weer: in huis kan het net zo leuk worden! 

Hoe groot is de groep kinderen, verstop je de opdrachten in huis of langs een wandelroute, hoe snel gaan ze aan de slag na de uitleg van een opdracht, hoe snel hebben ze een opdracht door….? Een precieze indicatie geven is niet mogelijk. Wel kunnen we dit zeggen: andere groepen deden er tussen 2 en 3 uur over.
In het draaiboek vind je een overzicht van het feestje stap-voor-stap, zodat je weet wat er nog komt en kunt inschatten of je ze wat extra pauze laat houden of achter de vodden aan gaat zitten 😉

Het is, zeker bij jonge kinderen handig om als begeleider mee te lopen met de speurtocht.

Bij dit feestje zijn er geen opdrachten waarvoor je een tweede begeleider nodig hebt. Je kunt dit dus prima in je uppie doen. Tenzij jij het gezelliger vindt als er nog een volwassene bij is natuurlijk 😉 

 • Duidelijk draaiboek met de voorbereidingen en uitleg opdrachten, via de mail
 • Tijdelijke toegang tot bijbehorende website
 • Bijlagen om uit te printen (met 10 opdrachten om uit te knippen en een brief van Lotje)
 • Gebruik van onze WhatsApp robot. Deze robot geeft antwoorden op berichten van de kinderen en begeleidt ze tijdens het spel.
 • WhatsApp script voor helpers, voor als je geen gebruik wilt maken van onze robot. Dit script kun je doorsturen aan degene die gaat appen met de kinderen. 
 • Sjabloon bijpassende uitnodiging
 • Een laptop of tablet en printer
 • Een mobiele telefoon met internetverbinding en WhatsApp
 • 8 Enveloppen
 • Een bal of ballon
 • Een klein plastic zakje of washandje, gevuld met bijvoorbeeld ongekookte rijst of zand
 • Twee emmers en een klein bekertje


Dit lijstje en uitleg wat waarvoor nodig is, staat ook in het draaiboek. 

Klik op de uitnodiging om hem te downloaden

Ben je enthousiast geworden?

Spread the Confetti!

Wil je dit feestje dolgraag aan iemand anders laten zien? Klik op een van deze knoppen en spread the love.. uh, Confetti!

Je kunt het natuurlijk ook naar jezelf sturen om later makkelijk terug te vinden.