Cadeau tips voor kinderen die 9 en 10 jaar worden

Hebben jullie een verjaardagsfeestje voor een kind wat 9 of 10 jaar wordt en vind je het lastig om een leuk en passend cadeau te kopen? Hieronder hebben we een aantal originele cadeau tips voor 9 en 10 jarigen verzameld.  

cadeau idee kinderfeestje

Cadeau wensen

De zoektocht naar een leuk cadeau voor een 9 of 10 jarige begint bij de wensen van de jarige jop. Wat wil hij of zij graag hebben? Wij adviseren dit altijd even na te vragen bij de jarige of anders bij de ouder/verzorger van de jarige. Vaak weten kinderen heel goed wat ze willen.

Als de jarige spaart voor een groot cadeau kun je dat misschien met meerdere mensen kopen of een bijdrage in geld geven en een print maken van het grote cadeau wat de jarige graag wil hebben. De print en het geld pak je leuk samen in.  

Geld

Soms vragen kinderen geld voor hun verjaardag. Veel mensen vinden dat saai om te geven. Daarom is het leuk om naast het geld ook een mini cadeautje er bij te doen. Bijvoorbeeld een kleurboek, een paar stickers of een sleutelhanger. Samen met het geld pak je het gezellig in en klaar ben je.  

Knikkerbaan of domino cadeau geven

Ben je wel eens in het NEMO science museum geweest? Daar hebben ze een hele grote kettingreactie gemaakt. Ook op YouTube zie je veel leuke filmpjes van kinderen die zo een kettingreactie zelf maken. De basis van een kettingreactie zijn vaak dominostenen.   Met een knikkerbaan kun je ook een leuke zelfgemaakte kettingreactie bouwen. Als je een iets meer algemeen cadeau wil geven is Lego ook altijd een goede keus. Het prikkelt de fantasie van kinderen en is er in alle soorten en maten.

Verjaardag 9 jaar

Als kinderen 9 worden zitten ze vaak in groep 5 of 6. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

Verjaardag 10 jaar

Als kinderen 10 worden zitten ze vaak in groep 6 of 7. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Originele kinderfeestjes om thuis of op locatie te vieren. Met handig draaiboek én begeleidende website. 

Spelletjes als cadeau

Spelletjes zijn leuk om te geven. Gelukkig kun je deze ook in iedere prijscategorie kopen.  Kaart spellen die het altijd goed doen bij kinderen van 9 en 10 jaar zijn  Beverbende. en Exploting kittens. Dobbelspellen die geschikt zijn voor 9 en 10 jarigen zijn bijvoorbeeld Qwixx,  Regenwormen en Keer op Keer, 

Veel kinderen van deze leeftijd vinden spellen waarbij snelheid hoort leuk. Zo moeten ze bij Halli Galli op een bel drukken als er 5 dezelfde fruitstuks liggen. Het spel Speed Cups lijkt er op maar hier bouwen jullie zo snel mogelijk een toren in de juiste kleuren. 

De spellen die we hierboven bespraken zijn gezelschapsspellen. Ben je op zoek naar een spel wat kinderen alleen kunnen spelen? Kijk dan eens in de lijst met Smartgames. Dit zijn uiteenlopende spellen met verschillende moeilijkheidsgraden die je alleen kunt spelen.  

Wil je nog meer inspiratie? Hier is een handig overzicht van alle spelen die geschikt zijn voor kinderen. 

Buitenspeelgoed cadeau tip

Kinderen spelen graag buiten. In de leeftijd 9 en 10 jaar zijn Nerf pistolen erg populair. Gelukkig heb je Nerf pistolen in alle maken en prijsklassen. Spelen de kinderen liever met een bal? Bekijk dan deze Vang en werpspellen zoals KUBB, mijn kinderen zijn er dol op.

WhatsApp speurtocht cadeau geven!

Bij Confetti per Mail hebben wij twee unieke WhatsApp speurtochten ontwikkeld. Deze kunnen kinderen goed spelen tijdens een kinderfeestje. Maar dat hoeft niet. Ze zijn ook heel leuk om met 2 of 4 vriendjes gewoon op een woensdagmiddag, in het weekend of in de vakantie te spelen. 

Doe het zelf en knutsel cadeaus

Tegenwoordig zijn er heel veel mooie “zelf maak” cadeaus. Wat dacht je van Bad bruisballen maken?  Of zelf slijm maken. Ook diamond painting is erg populair bij kinderen van 9 en 10 jaar. 

Is de jarige job meer van het uitvinden en natuur en scheikunde? Kijk dan eens tussen de experimenteer dozen.  

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje