Cadeau ideeën voor verjaardagen van kinderen van 7 en 8 jaar

Hebben jullie een verjaardagsfeestje voor een kind wat 7 of 8 jaar wordt en vind je het lastig om een leuk en passend cadeau te kopen? Hieronder hebben we een aantal handige cadeau tips voor 7 en 8 jarigen verzameld.  

cadeau idee kinderfeestje

Cadeau wensen

De zoektocht naar een leuk cadeau voor een 7 of 8 jarige begint natuurlijk allemaal bij de wensen van de jarige. Wat wil hij of zij graag hebben? Wij adviseren dit altijd even na te vragen bij de jarige of anders bij de ouder/verzorger van de jarige. Soms weten kinderen heel goed wat ze willen.

Als de jarige spaart voor een groot cadeau kun je dat misschien met meerdere mensen kopen of een bijdrage in geld geven en een print maken van het grote cadeau wat de jarige graag wil hebben. De print en het geld pak je leuk samen in.  

Geld als cadeau

Soms weten kinderen niet goed welk cadeau ze willen en vragen ze geld voor hun verjaardag. Veel mensen vinden dat saai om te geven. Daarom is het leuk om naast het geld ook een mini cadeautje er bij te doen. Bijvoorbeeld een kleurboek, een paar stickers of een sleutelhanger. Samen met het geld pak je het gezellig in en klaar ben je.  

Bouw speelgoed cadeau geven

Heel veel kinderen vinden bouwen erg leuk, het is daarom een vaak gekozen cadeau voor 7 en 8 jarigen. Is de jarige fan van Lego? Dan is er genoeg keus. Lego is er in alle soorten en maten voor 7 en 8 jarigen.  Naast Lego is er echter nog veel meer mooi speelgoed om mee te bouwen. Ken je dit magnetische bouwspeelgoed al? Bouwen kan ook heel goed met deze Clicks bouwblokken. Ze zijn zeer geschikt voor 7 en 8 jarigen. Wil je liever houten speelgoed geven aan een 7 of 8 jarige? Denk dan eens aan Kapla bouwblokken. 

Verjaardag 7 jaar

Als kinderen 7 worden zitten ze vaak in groep 3 of 4. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

Verjaardag 8 jaar

Als kinderen 8 worden zitten ze vaak in groep 4 of 5. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

De allerleukste kinderfeestjes voor thuis

draaiboek kinderfeestje de vriendenbattle

Spelletjes voor 7 en 8 jarigen als cadeau

Spelletjes zijn ook altijd leuk om te geven. Gelukkig kun je deze ook in iedere prijscategorie kopen.  Kaart spellen die het altijd goed doen bij kinderen van 7 en 8 jaar zijn Uno, en beverbende. en Dobble.  Dobbelspellen die geschikt zijn voor 7 en 8 jarigen zijn bijvoorbeeld Dieren Yatzee, regenwormen en regenwormen junior. Regenwormen junior is voor kinderen tot en met 7 jaar en gewoon regenwormen voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekijk van beide Regenwormen varianten de specificaties hier. 

Veel kinderen vinden “Wie ben ik?” ook een leuk spel. Je kunt het in verschillende varianten kopen en is zeker geschikt voor 7 en 8 jarigen. Bekijk de varianten van “Wie ben ik?”

De spellen die we hierboven bespraken zijn gezelschapsspellen. Ben je op zoek naar een spel wat kinderen alleen kunnen spelen? Kijk dan eens in de lijst met Smartgames. Dit zijn uiteenlopende spellen met verschillende moeilijkheidsgraden die je alleen kunt spelen. Selecteer wel even de leeftijd 7 en 8 jaar want deze spellen zijn er echt voor alle leeftijden! 

Wil je nog meer inspiratie? Hier is een handig overzicht van alle spelen die geschikt zijn voor 7 en 8 jarigen. 

Buitenspeelgoed cadeau tip

Kinderen spelen graag buiten. Een leuk springtouw of skippybal maakt het buitenspelen nog leuker. Dit zijn niet al te dure en leuke cadeaus voor 7 en 8 jarigen. Ook stelten en loopklossen zijn er in alle soorten en maten voor kinderen. Spelen de kinderen liever met een bal? Bekijk dan deze balspel cadeaus voor 7 en 8 jarigen

WhatsApp speurtocht cadeau geven!

Bij Confetti per Mail hebben wij twee unieke WhatsApp speurtochten ontwikkeld. Deze kunnen kinderen goed spelen tijdens een kinderfeestje. Maar dat hoeft niet. Ze zijn ook heel leuk om met 2 of 4 vriendjes gewoon op een woensdagmiddag, in het weekend of in de vakantie te spelen. 

Zelf maak- en knutsel cadeaus

Tegenwoordig zijn er heel veel mooie “zelf maak” cadeaus. Wat dacht je van Bad bruisballen maken?  Of zelf slijm maken.  

Klei en magisch zand vinden kinderen van 7 jaar over het algemeen ook nog heel leuk om mee te spelen. 

Een compleet knutsel pakket met van alles om zelf te maken is een goed cadeau voor knutselfanaten. Bekijk hier alle knutsel pakketten bij Bol. Let wel even op de leeftijd, want er zijn heel veel soorten knutselpakketten.   

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje