Cadeau idee voor verjaardagen 5 en 6 jaar

Hebben jullie een verjaardag voor een kind wat 5 of 6 jaar wordt en vind je het lastig om een geschikt cadeau te kopen? Hieronder hebben we een aantal slimme cadeau tips voor 5 en 6 jarigen verzameld.  

cadeau idee kinderfeestje

Speelgoed per seizoen cadeau geven

De zoektocht naar een leuk cadeau voor een 5 of 6 jarige begint natuurlijk allemaal bij de wensen van de jarige. Wat wil hij of zij graag hebben? Wij adviseren dit altijd even na te vragen bij de jarige of anders bij de ouder/verzorger van de jarige.

Mijn kinderen zijn beiden in de winter jarig. Precies rond de tijd dat ook Sinterklaas en de Kerstman in Nederland er zijn. Zij kregen daarom vaak winterse cadeaus. Aan sommige mensen hebben we toen speciaal zomerse cadeaus gevraagd. Wellicht is dat iets om te overwegen. Hoe origineel is het om alvast een slee te krijgen in de zomer.  Of juist strandspeelgoed in de winter. 

Kinderen van 5 en 6 jaar vinden het uitpakken van cadeaus overigens ook heel erg leuk. Denk daarom bij wat je ook koopt ook aan de verpakking!

Buitenspeelgoed cadeau geven

Er is veel speelgoed voor 5 en 6 jarigen om buiten mee te spelen. Denk maar eens aan stoepkrijt, speelgoed voor in de zandbak of een skippybal. Misschien heeft de jarige net zijn zwemdiploma gehaald. Dan is duikspeelgoed misschien ook een cadeau waar de jarige blij mee zal zijn. En wat denk je van een netje om kikkervisjes te vangen voor in het voorjaar. 

Binnen speelgoed cadeau geven

Het aanbod binnenspeelgoed voor 5 en 6 jarigen is groot. Maar wat is een origineel cadeau voor deze leeftijd?  Bij veel kinderen van 5 en 6 is poppenspeelgoed, of autospeelgoed een hit. Maar origineler is het misschien om een verkleedpak van een van de helden van de jarige job te kopen. Kinderen van 5 en 6 vinden rollespellen erg leuk en verkleden hoort daar bij. Ook een dokter speel set of een speelgoed kassa zal het waarschijnlijk goed doen bij deze leeftijd. 

Verjaardag 5 jaar

Als kinderen 5 worden zitten ze vaak in groep 1 of 2. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

Verjaardag 6 jaar

Als kinderen 6 worden zitten ze vaak in groep 2 of 3. Bij Confetti per Mail zijn we van de kinderfeestjes en verjaardagen. Daarom hebben we per leeftijd kinderfeestjes tips en een gratis aftelkalender.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Als je het kinderfeestje hebt besteld, krijg je alle bijlagen inclusief draaiboek en stempelkaarten via de mail opgestuurd. Handig toch?   

Ziggy Zintuig is een kinderfeestje wat je thuis kunt vieren voor kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 3. Dus ongeveer voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 7 jaar.  Je koopt het voor slechts €19,50 voor de hele groep (max 10 kinderen).   

Voorlees- en zelfleesboeken als cadeau

Kinderen van 5 en 6 jaar houden van voorlezen. Bovendien zijn voorleesboeken zijn erg leuk om cadeau te geven. Zo kreeg mijn kind Pieter het Pietertje Pet boek. Hij was er dol op en kende alle versjes en verhaaltjes uit zijn hoofd. De schrijvers van dat boek hebben heel veel leuke en grappige voorleesboeken geschreven. 

Zit de jarige job in groep 3, dan zijn ze langzaam zelf aan het lezen. Ook zelfleesboeken voor groep 3 zijn mooie cadeaus om te geven voor een verjaardag. 

Een spel als cadeau voor een 5 en 6 jarige

Kinderen van 5 en 6 vinden het ook leuk om een spel cadeau te krijgen. Gelukkig kun je deze ook in iedere prijscategorie kopen.  Kaart spellen die het altijd goed doen bij kinderen van 5 en 6 jaar zijn Uno, en memory  Dobbelspellen die geschikt zijn voor 5 en 6 jarigen zijn bijvoorbeeld Dieren Yatzee, en regenwormen junior. 

WhatsApp speurtocht cadeau geven!

Bij Confetti per Mail hebben wij twee unieke WhatsApp speurtochten ontwikkeld. Deze kunnen kinderen goed spelen tijdens een kinderfeestje. Maar dat hoeft niet. Ze zijn ook heel leuk om met 2 of 4 vriendjes gewoon op een woensdagmiddag, in het weekend of in de vakantie te spelen. 

Klei of verf cadeau geven

Kinderen van 5 en 6 vinden kliederen en knutselen vaak leuk. Zo waren mijn kinderen dol op vingerverven. Maar ook verven met een kwast of stempel is vaak een hit bij kinderen van deze leeftijd.  Ook Klei en magisch zand vinden kinderen van 5 en 6  jaar over het algemeen heel leuk om mee te spelen. 

Liefs, het ConfetTeam

Wij, feestjesontwerpers van Confetti per Mail, zijn altijd op zoek naar weetjes over feestjes. Heb je een tip die je graag met andere ouders deelt? Of heb je een vraag aan ons? We horen graag van je!

Ben je benieuwd naar onze feestjes? Klik dan op de knop hieronder, dan zie je ze allemaal. 

Met Confetti wordt het organiseren van een feestje een feestje