Confetti per Mail

Kant en klare kinderfeestjes voor thuis

Confetti per Mail

BLOG

Kinderfeestje voor grote groepen

Het einde van het schooljaar nadert. En daarmee krijgen we steeds meer aanvragen binnen voor een kinderfeestje voor meer dan 10 kinderen. Er wordt afscheid genomen van klassen, de bso’s zoeken unieke bezigheden voor in de laatste weken voor de zomervakantie en sportclubs en verenigingen willen het seizoen op een leuke manier afsluiten. 

Dus vonden wij het tijd voor een kinderfeestje XL. 

kinderfeestje wie is de mol

Kinderfeestje thuis tot en met 20 personen

Waar onze feestjes normaal gesproken geschikt zijn voor groepen van maximaal 10 kinderen, hebben we één van onze populairste kinderfeestjes nu aangepast voor grotere groepen. 

De opdrachten en spelregels zijn bij dit XL kinderfeestje zo, dat ook groepen van 12, 15 of zelfs 20 kinderen uitgedaagd worden en bezig worden gehouden.

Wie heeft een geheime missie op dit kinderfeestje?

Tijdens het kinderfeestje Dwarsbomen spaart de groep geld (Fetti) bij elkaar om zo bij een schat te kunnen komen. Ze krijgen verschillende opdrachten waarmee Fetti te verdienen valt. Los van het grote doel van het feest, zijn deze opdrachten op zichzelf al een superleuke bezigheid. 

Maar er is een twist… Voordat het feestje startte, hebben een paar kinderen voorinformatie gekregen. Zij weten precies wat er komen gaat en hebben de geheime missie om opdrachten te laten mislukken. Zij zijn de Dwarsbomen tijdens het feest. 

De andere kinderen weten dat er Dwarsbomen zijn, maar hebben geen idee wie deze rol heeft gekregen. Ze mogen stemmen op de meest verdachte spelers, net als bij Wie is de Mol, Among Us en de Verraders. Natuurlijk wordt er niemand naar huis gestemd;) 

Dit feestje blijft spannend tot de ontknoping!

Kinderfeestje Dwarsbomen met grote groep

Tijdens de opdrachten wordt de groep telkens in kleinere groepjes verdeeld. De kinderen worden aangespoord steeds een ander groepje te vormen om iedereen goed in de gaten te kunnen houden. Hiermee voorkom je zo veel mogelijk kliekvorming, wat wel belangrijk is bij zo’n grote groep kinderen. 

De begeleidende website, waarop opdrachten worden uitgelegd en stemrondes worden aangekondigd, blijft onderdeel van het feest (al is deze bij de XL-variant minder prominent dan bij de ‘gewone’ Dwarsbomen). Wegens de grootte van de groep raden we aan het scherm van je computer te streamen naar een televisie. 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Als je een feestje viert, moet je het goed doen. 

Als jullie een feestje gaan vieren met meer dan 20 kinderen juichen we dat natuurlijk alleen maar toe. Maar, hoe groter de groep, hoe lastiger het is om met zijn allen de aandacht erbij te houden en aan een groepsdoel te werken. Het is niet voor niks dat juffen en meesters vier jaar naar de PABO moeten;)

Omdat wij van mening zijn dat ons concept zich hier niet voor leent, hebben wij er heel bewust voor gekozen om geen XXL-feestjes te maken. 

Vier je een feestje met een grotere groep? Maak er dan bijvoorbeeld een klassenfuif van met muziek, een barbecue en gezellige versiering. 

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.