Confetti per Mail

Kant en klare kinderfeestjes in je inbox

Confetti per Mail

BLOG

Coronaproof kinderfeestje

Inmiddels hebben we al bijna twee jaar te kampen met dit virus en hebben we al vaak beslissingen moeten nemen die we eigenlijk niet wilden nemen. Ga je gewoon op pad? Laat je op en oma nog langskomen terwijl de kinderen net naar school zijn geweest?

Ook de verjaardagen zijn al voor de tweede keer punt ter discussie. Vier je de verjaardag van je kind met visite? Laat je iedereen tegelijk komen? En wat doen we met het kinderfeestje?

Eigenlijk kun je het nooit goed doen. Je wilt je aan de regels houden en het virus niet verder verspreiden, maar je wilt ook dat je kind gewoon zijn verjaardag kan vieren. In dit blog geven we je hier geen advies in. Doe wat jij denkt dat goed is en waar jullie je oké bij voelen. 

coronaproof kinderfeestje

Kinderfeestje vieren in coronatijd

Besluiten jullie een kinderfeestje te vieren, dan zijn jullie echt niet de enige. De regels zeggen vooralsnog ook dat dat mag. Zelf helder nadenken blijft natuurlijk belangrijk. Niemand hoeft je nog te vertellen dat het handiger is het feest vooruit te schuiven als er iemand verkouden is in jullie gezin. 

Tips voor coronaproof kinderfeestjes

We weten inmiddels allemaal wel dat coronaproof gewoon niet bestaat. Het risico dat er toch een van de aanwezigen het virus bij zich draagt en anderen besmet, is gewoon aanwezig en niet zomaar weg te nemen. Besluiten jullie toch een kinderfeestje te vieren en wil je daarbij in ieder geval de risico’s verkleinen? Dan hebben we nog wel wat ideeën waar je misschien iets aan hebt: 

  • Laat andere ouders en broertjes en zusjes buiten. Hoe minder contacten, hoe minder risico. Iedereen zal het begrijpen als je de kinderen bij de deur laat afzetten en ophalen. 
  • Beperkt het aantal genodigden. Jouw kind heeft het toch wel leuk, daarvoor hoeven er niet persé twaalf kinderen mee op het feestje. 
  • Overleg met je kind wie er uitgenodigd worden. Kinderen uit de klas zijn vaak al de hele week bij elkaar geweest. Voeg je daar twee kinderen van verschillende sportclubjes aan toe, dan wordt het risico ineens een stuk groter. Die zitten in een andere klas en hebben dus zelf ook weer met heel veel andere kinderen contact gehad de afgelopen dagen. Wij kozen zelf voor twee kleine feestjes: een feestje thuis met kindjes uit de klas en met twee kindjes uit de oude klas zijn we naar de bioscoop gegaan. 
  • Als je de luxe hebt dat er mooi weer wordt afgegeven op het feest, is het natuurlijk het aller’veiligst’ om het feestje volledig buiten te vieren. Er zijn genoeg speeltuinen waar je feestjes mag vieren, je kunt kinderen daar prima laten afzetten en ophalen. 
  • Kijk naar de hulp van buitenaf. Waar vroeger oma graag kwam helpen tijdens de feestjes, is dat dit jaar misschien niet zo handig. Extra handjes zijn vaak gewenst (al is dat bij de feestjes van Confetti per Mail niet nodig;) ), maar denk dan bijvoorbeeld aan de ouders van een van de genodigden. Blijkt er dan achteraf toch een besmetting te zijn geweest, dan kwamen zij daar hoogstwaarschijnlijk toch al mee in aanraking. 

We zien dat steeds meer kinderfeestjes thuis worden gevierd. Dat zal ongetwijfeld ook met corona te maken hebben. Willen jullie dit jaar, misschien wel voor het eerst, het kinderfeestje thuis vieren? Dan hebben we wel wat voor je. 

Als geen ander weten wij wat voor uitdaging het is om een groep kinderen te vermaken tijdens het kinderfeestje. Om het jou makkelijker te maken, hebben wij kant en klare feestjes die thuis kunnen worden gevierd. 

Een feestje kost € 19,50 of €24, 50 voor de hele groep. Hiervoor krijg je een handig draaiboek waarin je precies kunt lezen wat jullie gaan doen en wat jij daarvoor klaar moet zetten. Tijdens het feest krijgen de kinderen toegang tot een website, die de kinderen aan de hand neemt en ze vertelt wat ze gaan doen. Makkelijk in de voorbereiding, geen kinderen hoeven te entertainen en niet duur! 

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.