Among Us op het kinderfeestje

De laatste jaren is Among Us megapopulair onder kinderen. Niet alleen in de app maar zelfs op het schoolplein wordt het fanatiek gespeeld. Kinderen houden van de spanning van het wel of niet verdacht worden, het ontdekken wie de boel beïnvloedt en het voorkomen dat ze verdacht worden door de medespelers. Het spel klinkt misschien wat luguber, maar door de simpele vormgeving valt dat best wel mee. Hoe tof zou het zijn om zo’n soort spel te kunnen doen bij het volgende kinderfeestjes?

Voor degenen die, net als wij voorheen, geen idee hebben wat Among Us inhoudt, leggen we dat eerst even uit.

Wat is Among Us?

Het idee van Among Us lijkt op het televisieprogramma Wie is de Mol.

Je start in een lobby met 5 of 9 medespelers. Alle spelers krijgen opdrachten, met als doel een ruimteschip te starten. Voordat het spel start krijg je te zien of je moet saboteren of moet meehelpen, dus of je de Imposter bent of een Crewmate.

Als imposter, of saboteur, schakel je ongezien de andere spelers uit. Hier komt het lugubere deel: je ‘vermoordt’ het poppetje van je medespeler. Wanneer je als speler een uitgeschakeld lichaam tegenkomt in de gangen vraag je om een overleg. Heeft er iemand iets verdachts gezien? Wie liep er als laatste door die gang?

Iedereen mag zijn stem uitbrengen en degene met de meeste stemmen wordt uit het spel gezet, of hij nou de dader was of niet. Dit gaat door totdat de juiste saboteur is weggestemd.

Vanaf groep 6
4 t/m 20 kinderen
Vanaf 24,50
Per mail en post
Vanaf groep 6

4 t/m 20 kinderen

vanaf € 24,50

Per mail en per post verkrijgbaar

Among Us op het kinderfeestje

 

Onze eigen kinderen wilden graag een Among Us kinderfeestje. Deze hebben we uitgewerkt tot een makkelijk draaiboek voor andere ouders. Omdat wij niet echt fan zijn van het feit dat kinderen anderen moeten uitschakelen, hebben we een wat minder lugubere variant van dit spel uitgewerkt. Hierbij hebben we de factoren die het spel nou juist zo leuk maken natuurlijk wel intact gelaten:

  • De spanning van het niet weten wie er saboteert
  • Het niet verdacht willen worden, of je nou saboteert of niet.
  • Het saboteren van het spel zonder dat iemand het in de gaten heeft
  • De groep werkt gezamenlijk aan een doel
  • Een deel van de groep heeft een geheime agenda en werkt juist tegen.
 

Wat we hebben gewijzigd ten opzichte van het originele spel is:

  • Als je verdacht wordt, mag je gewoon nog meedoen. Niemand wordt uitgeschakeld.
  • Het doel van de saboteur(s) is niet het uitschakelen van medespelers, maar tegenwerken van het groepsdoel (meer zoals in Wie is de Mol gebeurt)
  • De stemrondes gebeuren niet in overleg. Ieder stemt voor zich en doet dit zonder met de anderen te bespreken. We willen niet dat een kind zich rot gaat voelen wanneer er over hem of haar gepraat wordt.
  • De groep weet niet of er één of twee saboteurs zijn. De saboteurs weten dit ook niet van elkaar. Zo is het voor iedereen even spannend en blijven er verdachte dingen gebeuren, zelfs wanneer er een saboteur is ontmaskerd.

Dwarsbomen het Kinderfeest

Tijdens het kinderfeestje Dwarsbomen is het doel van de kinderen het bereiken van een schat. Deze hangt boven in een boom. Ze hebben een ladder om er te komen, maar de traptredes missen.

Het verzamelen van voldoende traptredes gebeurt tijdens het kinderfeest. De kinderen doen opdrachten om Fetti (=geld) te verdienen, waarmee ze tredes kunnen kopen.

De saboteurs, Dwarsbomen dus, hebben van te voren informatie over de opdrachten ontvangen. Zo weten ze precies waar ze zouden kunnen saboteren.

Dwarsbomen kun je zelf thuis ook vieren: het is inmiddels een van de kant en klare feestjes van Confetti per Mail.

Bestel eenvoudig het feestpakket en ontvang het feestje via de mail of gratis thuisbezorgd met de post. 

Het kinderfeestje Dwarsbomen kost € 24,50. Hiermee kun je een feest vieren met maximaal 10 kinderen, maar er is ook een XL-variant beschikbaar. Zoals bij al onze feestjes krijg je een uitgebreid draaiboek met heldere uitleg over de voorbereidingen voor het feest.

Tijdens het feest worden de kinderen begeleid door een website. Hierdoor hoef je zelf de kinderen niet te entertainen: ze vieren hun eigen feest.

Ben je enthousiast geworden? Via onderstaande knop ga je naar het kinderfeestje Dwarsbomen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bestel Confetti per Mail

kinderfeestjes voor thuis

Contact

Heb je aanvullende tips die je graag met andere ouders deelt? Of wil je iets anders tegen ons vertellen? We horen graag van je! Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.